Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Προβλήματα ταξινόμησης

DVD. Πρόβλημα ταξινόμησης 01

Μετά από απίστευτης διάρκειας συζητήσεις για το πώς θα ταξινομήσουν - σε Excel πάντα - τα dvds που μαζεύουν κάθε χρόνο – και που επιτέλους ήρθε η ώρα να το κάνουν… προέκυπταν πάντα ερωτηματικά. Για παράδειγμα, το Carlitos way που θα το βάλουν στο “σκηνοθέτης Brian De Palma” ή στο “ηθοποιός Al Pacino”; Την Amelie; Στο “Γαλλικός κινηματογράφος” ή στο “ ηθοποιός Audrey Tautou”;…και τώρα που αυτή μετακόμισε στο Hollywood; Τα animation θα έχουν άλλο Εxcelόφυλλο ή το ίδιο αυτό των ταινιών; Και τι κατηγοριοποίηση θα γίνει στις ταμπελίτσες των θηκών των dvd; Θα έχουν μόνο αριθμούς ή και γράμματα (π.χ. τα τρία πρώτα της κατηγορίας τους ΗΘΟ 12 για το ηθοποιός, ΣΚΗ 126 για το σκηνοθέτης κλπ); Και πόσους αριθμούς θα έχουν: έναν για την κατηγορία και έναν αύξοντα…Κι αφού τα καημένα τους dvd κατέληξαν να έχουν “ αριθμό μητρώου” που έμοιαζε κάπως έτσι: W/A 3 N/H 4 296 >>> * Woody Allen 3 New Hollywood 4 αύξοντας αριθμός 296 και άκρη δεν έβγαινε και τα dvds πλήθαιναν πάνω σε γραφεία, μέσα σε θήκες, κάτω από γραφεία, έξω από θήκες, μέσα σε σακούλες κλπ, κλπ….Έγινε το μεγάλο βήμα: Excel κατηγορία A τίτλος ταινίας, κατηγορία B όνομα σκηνοθέτη, κατηγορία C επίθετο σκηνοθέτη και κατηγορία D αύξοντας αριθμός.

- Τι ρε συ, έτσι χύμα;

- Ναι, έτσι! Βρίσκονται και κατά σκηνοθέτη και κατά τίτλο, τι άλλο δηλαδή;

Κι έτσι πανηγυρικά διεκδικώ το πιο συμμαζεμένο γραφείο της παρέας για το 2008! Κι ας τα λέει ο Sokurov δίπλα δίπλα με τους αδερφούς Marx κι ο Asterix με τον Bergman. Hurrey!

Virtual reality. Πρόβλημα ταξινόμησης 02.

Ντριιιιιν! Ντριιιιιν!

- Καλησπέρα.

- Καλησπέρα.

- Να σε χαιρόμαστε, να τα εκατοστήσεις.

- Ευχαριστώ και σε σένα εύχομαι υγεία και φράγκα.

- Πότε γύρισες;

- Σήμερα, εσύ;

- Κι εγώ

- Πως πέρασες καλά ήταν μωρέ ξαδέρφη αλλά από την Τρίτη τα κεφάλια μέσα.

- Ναι ρε συ, άστα όσες μέρες και να έχουμε διακοπές ποτέ δε φτάνουν.

- Μπλα, μπλα, μπλα….

- Μπλα, μπλα, μπλα….

- ….και που λες την παραμονή της πρωτοχρονιάς καθόμουν στον καναπέ με μια κουβέρτα, η μάνα πιο ‘κει, πέρα δώθε με τον πλάστη να φτιάξει τις πίττες, εγώ με μια παλιοφόρμα που μου ‘πεφτε περίμενα τη μάνα μου να τελειώσει για να σκουπίσω και να σφουγγαρίσω πριν μαζευτούν όλοι για το τραπέζι, ο μπαμπάς στη σόμπα πιο ‘κει να ζεσταίνεται και στην τηλεόραση η Μπίλιω με το Μάριο Φραγκούλη ντυμένοι με τα καλά τους να ανταλλάσσουν ευχές για υγεία και μακροημέρευση. Κοιτάω ξανά τη μάνα μου, κοιτάω τη φόρμα μου, κοιτάω το μπαμπά μου και ρίχνω ξανά μια ματιά στην τηλεόραση. Εγώ σκέφτομαι ζω σε άλλο κόσμο…

Χαμογέλασα…αυτή είναι η πιο αγαπημένη μου ξαδέρφη.


Virtual family. Πρόβλημα ταξινόμησης 03.

Ντριιιιιν! Ντριιιιιν!

- Καλησπέρα.

- Καλησπέρα.

- Να σε χαιρόμαστε, να τα εκατοστήσεις.

- Ευχαριστώ και σε σένα εύχομαι υγεία και φράγκα.

- Πότε γύρισες;

- Σήμερα, εσείς πως περάσατε;

- Να μωρέ εδώ, ξέρεις, αδιάφορα, οικογενειακά, εσύ;

- Καλά, καλά, είχε πολύ κρύο…

- Μπλα, μπλα, μπλα….

- Μπλα, μπλα, μπλα….

- ….αύριο αρχίζετε ε;

- όχι μεθαύριο…την Τρίτη..

- …..και δε μου λες; Γιατί παρακαλώ τα σχολεία δεν ανοίγουν του Αη-Γιαννιού;

- J για να έχουμε περισσότερες διακοπές, καλύτερα

- Άμα ήσουνα μάνα με τρία παιδιά, θα σου έλεγα από πότε θα ήθελες να ανοίξουν τα σχολεία. Από τις 3 του μηνός!

Χαμογέλασα…Αυτό μου φάνηκε πραγματικά αστείο

- Γι αυτό δεν είμαι μάνα της είπα…

Κλείσαμε το τηλέφωνο, κι αυτή είναι μια αγαπημένη μου ξαδέρφη…για άλλους λόγους…

Προτεραιότητες. Πρόβλημα ταξινόμησης 04.

Από την 1/1/08 κόβω το κάπνισμα! Ούτε τζούρα. Ο μήνας πήγε 6 κι εγώ επιστρέφοντας αγόρασα 3 πακέτα…για σιγουριά…

Χαζοσυγκινήσεις….. Πρόβλημα ταξινόμησης πολλαπλής μεταβλητής.



Άμα λιώσουν οι πάγοι θα μου λείψει ο Άη-Βασίλης



Τι μπορεί να κάνει το ταλέντο με ένα pen pad...απίστευτο!




ή ακόμα καλύτερα με λίγο ketchup και λίγα chips...

Μην ξεχάσω! Να ποστάρω τη λίστα του φίλου μου του Παντελή στο rate your music, ως προκαταβολική συγγνώμη για τον αυριανό καυγά αφού στο Sketches of Spain του Miles Davis έβαλε 4 αστεράκια κι όχι 4.5 όπως του είχα πει...ανανέωσε όμως το hate list του κι έριξα πολύ γέλιο...Είναι ιδανική λίστα πάντως γι όποιον θέλει να αγοράσει cd και δεν έχει ιδέες. Εμπιστευθήτε τον, ακούει τα πάντα, πάντα και παντού....απεριόριστα μουσικά χιλιόμετρα ... του χρωστάω τη μουσική μου παιδεία....Ουπς! Κάτσε να κρύψω το woman in red μην το δει κι έχουμε άλλα προβλήματα!

Καλή χρονιά!

Υ.Γ και μια φωτό.............................

5 σχόλια:

fvasileiou είπε...

Χτες μίσησα το σταθερό τηλέφωνο: Με το κινητό μπορείς να τηλεφωνείς στους πιο στενούς και στους πιο απέξω να τους στέλνεις ένα μηνυματάκι. Το σταθερό είναι αδιάκριτο. Σε αναγκάζει να μιλήσεις σε όποιον σου τηλεφωνεί να σου ευχηθεί.

Πήρα το αυτοκίνητο και οδηγούσα δυόμιση ώρες άσκοπα. Έσκασε το λάστιχο - το άλλαξα στο σκοτάδι και υπό βροχήν.

Χρόνια πολλά και πάλι

nomansland είπε...

Καλημέρα μοναδικέ μου αναγνώστη! Καημενούλι, λάστιχο μες στη βροχή....όμως κοίτα ένα ωραίο σεξιστικό άλλοθι που έχουμε οι γυναίκες...η πλειοψηφία δε θα άλλαζε το λάστιχο μόνη της ούτε με βροχή ούτε με καλοκαιρία...Εγώ μισώ τα κινητά...γιατί τα χάνω και γιατί τα θεωρώ αδιάκριτα...σε βρίσκουν παντού...για το μόνο που χάρηκα χθες με το κινητό είναι ότι επειδή έχω γενέθλια σε πολύ χαρακτηριστική ημερομηνία, με θυμούνται απίστευτα ξεχασμένα άτομα (κι έτσι κι εγώ ξαναβρίσκω τα κινητά τους)....χθες με πήρε άκουσον, άκουσον! ένας συμμαθητής από το λύκειο, μια φίλη κι ένας φίλος που είχαμε να τα πούμε κάμποσα χρόνια...κάτι ξεχασμένα μαθητάκια μου...και πολύ το χάρηκα...

Unknown είπε...

i hope you can write in English,your blog looks very interesting

fvasileiou είπε...

Θεωρώ κατάρα, μεγάλη γκαντεμιά να πέσω πάνω σε παλιό συμμαθητή, φίλους απ' τα παλιά που ξεκόψαμε κτλ. Ειδικά η ερώτηση "τώρα με τι ασχολείσαι;" με σκοτώνει.

(Δεν ξέρω αν είμαι ο μοναδικός σου αναγνώστης, το βέβαιο είναι ότι δεν είμαι ο μοναδικός σου θαυμαστής. Απλώς ο άλλος δεν μπορεί να σε διαβάσει...)

nomansland είπε...

....:)