Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΕΛ. ΑΣ. Ελλήνων τραμπούκων



Τυχαία τον τελευταίο καιρό υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας δύο συλλήψεων που έγιναν στη γειτονιά μου, συγκεκριμένα στο στενό δρομάκι που διαμένω.

Η πρώτη έγινε πριν από ‘κανα δυό μήνες. Ο πρώτος άμοιρος, μάλλον μικροπωλητής και μάλλον λαθρομετανάστης και από ότι μπορώ να κρίνω από το Μπαγκλαντές ή κάτι τέτοιο, έτρεχε στο πεζοδρόμιο όπου σταμάτησε ένα περιπολικό με δυό νταγλαράδες κι αφού τον σάπισαν στην σφαλιάρα, κλοτσιά και μπουνιά, κάνοντας του ερωτήσεις του στυλ: - Γιατί τρέχεις ρε; -Γιατί τρέχεις γαμώ το Χριστό σου; κι άλλα τέτοια όμορφα…(λες κι αυτός ο καημένος ήξερε τη γλώσσα, ή λες κι αν τους έλεγε κάνω jogging θα τον πίστευαν) τον έβαλαν στο περιπολικό, αφού του έβαλαν χειροπέδες και εξαφανίστηκαν. Να σημειώσω δε, ότι ήταν μέρα μεσημέρι, ότι δίπλα έπαιζαν παιδιά με τα ποδήλατά τους και σημαντικότερο ήταν άοπλος και δεν αντιστάθηκε. Επίσης να μην ξεχάσω ν’ αναφέρω κάτι για τον πολιτισμό αυτό των ανθρώπων, ο ένας απ’ τους δύο μπατσούληδες έπινε καφέ σε ένα πλαστικό ποτήρι το οποίο επιδεικτικά παράτησε στο πεζοδρόμιο και πήγε να φύγει. Όταν μια κυρία σοκαρισμένη μάλλον κι αυτή από την αδικαιολόγητη αγριότητα, του είπε να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας και να μην παρατάτε τα σκουπίδια σας όπου να ‘ναι και τον προέτρεψε να το μαζέψει, αυτός την έβρισε μέσα από τα δόντια του, το μάζεψε κι έφυγε.

Στη δεύτερη περίπτωση, ήταν δύο πιτσιρικάδες γύρω στα 17. Ο ένας κρύφτηκε στην αυλή του δίπλα σπιτιού, τον άλλο όταν βγήκα να δω τι γίνεται, τον είχαν ήδη μαζέψει. Αυτόν λοιπόν το μικρό, αφού του έκαναν πάλι ουρλιάζοντας ερωτήσεις κρίσεως του στυλ: - Γιατί ανοίγεις αμάξια ρε; -Γιατί γαμώ το Χριστό και την Παναγία σου; (σ’ αυτή την περίπτωση το λεξιλόγιο είχε εμπλουτιστεί και με άλλες βρισιές), τον είχε πιάσει από τα μαλλιά και τον κοπάνησε, όπως το λέω, του κοπάνησε το κεφάλι στη σιδερένια εξώπορτα του διπλανού σπιτιού κι όταν έφτασαν στο περιπολικό και του είχε ήδη βάλει χειροπέδες πιστάγκωνα, του κοπάνησε με τόση μανία το κεφάλι στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου που ακούστηκε δυνατά στα 30-35 μέτρα που βρισκόμουν εγώ. Να σημειώσω κι εδώ πως και σ’ αυτή την περίπτωση οι μπάτσοι ήταν οπλισμένοι, ενώ οι πιτσιρικάδες άοπλοι, κι ήταν πάλι νωρίς το απόγευμα με πολύ κόσμο στα μπαλκόνια, και πάλι οι μπάτσοι ήταν περισσότεροι, μεγαλύτεροι, εμπειρότεροι και πιο οπλισμένοι από τους δυό πιτσιρικάδες.

Προσπαθούν να μας πείσουν δίνοντας αυτές τις γελοίες παραστάσεις ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους; Προσπαθούν να μας πείσουν ότι με αυτό τον τρόπο υπηρετούν (τον πολίτη) και προστατεύουν (τον πολίτη), όπως προσπάθησαν να μας πείσουν όταν είχαν έρθει να μας κάνουν ένα σεμινάριο στο δημοτικό θυμάμαι για τη χρησιμότητα της αστυνομίας; Απ' όσο ξέρω η δουλειά τους πρέπει να σταματάει στη σύλληψη. Δεν έχουν δικαιοδοσία να αποφασίζουν ποιος είναι ένοχος και ποιος αθώος. Δεν έχουν δικαιοδοσία να χτυπούν. Δεν έχουν δικαιοδοσία να αποφασίζουν για την ποινή του οποιουδήποτε. Γιατί τότε καταργούν το ρόλο της "δικαιοσύνης" της οποίας είναι όργανα.

Έχω λοιπόν μια απορία. Γιατί; Με ποιο δικαίωμα (γαμώ το κέρατό σας);

Y.Γ: Βέβαια τα παιδιά έχουν χιούμορ όπως φαίνεται στο video...δεν μπορώ να πω...(bliax!!! )
Υ.Γ 2: Δεν είναι καλό να γινόμαστε αφοριστικοί, θα υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους, απλώς μάλλον εγώ αυτούς τους κάποιους δεν τους έχω συναντήσει.
Υ.Γ 3: Ντροπή τους!
Υ.Γ. 4: Ντροπή μας και ντροπή στη "δημοκρατία" μας

6 σχόλια:

witchofdaffodils είπε...

Με το δικαίωμα που τους δίνει η Δημοκρατία μας, με την ανοχή τη δική μας (μου παίρνει τη δουλειά ο παλιομαύρος) και φυσικά λόγω λαμπρής δημοκρατικής παράδοσης στα σώματα ασφαλείας.


καλημέρα :)

nomansland είπε...

...το μόνο που νιώθω είναι απόλυτη, μα απόλυτη, αηδία...

...εκτός αυτών των περιστατικών μου έχουν τύχει και άλλα με μπάτσους και μάλιστα μέσα σε αστυνομικό τμήμα, που αφορούσαν στη μεταχείρηση νομίμων μεταναστών, με πράσινη κάρτα, φορολογική δήλωση κτλ, κτλ, μόνο και μόνο επειδή δε μιλούσαν τη γλώσσα και επειδή κυρίως ήταν Αλβανοί...

...Μια τεράστια αηδία και μια πίκρα στο στόμα...

..καλημέρες witchest witch...

Ανώνυμος είπε...

The offered me the office,
offered me the shop
They said I'd better take anything they'd got
Do you wanna make tea at the BBC?
Do you wanna be, do you really wanna be a cop?

(the clash - career opportunities)

nomansland είπε...

...

...

:)

jh deco είπε...

όπως έχει και κάποιος
"δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους αστυνομικούς, αλλά έχω σοβαρό πρόβλημα με τους μπάτσους"
η διαφορά του αστυνομικού από τον μπάτσο, είναι ότι ο πρώτος είναι ένας άνθρωπος σαν όλους εμάς, που κάνει το ωράριο του, ακολουθεί τους κανόνες της δουλειάς του και αισθάνεται τη σοβαρότητα του λειτουργήματος που εκτελεί
αντίθετα ο δεύτερος θεωρεί τη δουλειά του μια μορφή εξουσίας που συνειδητά ή ασυνείδητα τη χρησιμοποιεί προς όφελος του
π.χ. πουλάει προστασία για οικονομικό όφελος, δέρνει όποιον δεν μιλάει καλά τα Ελληνικά γιατί οι ξένοι πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα (παραδόξως την ίδια άποψη έχουν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής), δέρνει όσους δε του γεμίζουν το μάτι(αριστερούς, πρεζάκια, διαδηλωτές κ.α.) για να διαφυλάξει τη τίμια Ελληνική οικογένεια, παρενοχλεί ή βιάζει γυναίκες γιατί αυτός είναι ο ΑΝΔΡΑΣ και γενικά χρησιμοποιεί το λειτούργημά του για να εκτονώσει κάθε μορφής απωθημένο, κόμπλεξ, ψυχολογική διαταραχή ή δε ξέρω και εγώ τι άλλο
εξαιρετικά αφιερωμένο το τραγουδάκι που ακολουθεί, σε κάθε μπάτσο και κυρίως στα "στρουμφάκια" του post
Ελληνική Αστυνομία από τους Στίχοιμα
http://files.hiphop.gr/media/mp3/stixoima_ethnarxis.mp3

nomansland είπε...

...καλώς τον!...

...νομίζω ότι λίγο πολύ καταλαβαινόμαστε...

:P